Stuvsta IP 1
18 maj 2022
20:00

Referat: Stuvsta IF B - Djurgårdens IF FF

Klar förlust mot samspelta och individuellt skickliga Stuvsta dam B i SSD1, men de stora siffrorna speglar inte riktigt matchbilden tycker vi. Vi tycker istället det var ett fall framåt spelmässigt jämfört med förra SSD1 matchen mot Sätra då vi främst fick försvara oss. Även kvällens lag är mixat av spelare från Damj, F17 och F2007:1. Fantastiskt att se hur snabbt ni hittar varandra! Tjejerna sliter hårt för varandra i 90 minuter, är med i matchen och visar prov på fina uppspel och anfallskombinationer fram till slutsignalen. Försvarsmässigt håller vi motståndarna effektivt borta från de riktigt farliga målchanser i första halvlek men öppnar upp en del i andra när vi försöker gå ikapp. Även idag är det spelare hos motståndarna med rutin från både division 1 och elitettan som gör skillnaden även om Stuvsta kom med en större mix av spelare än Sätra senast.

Första halvlek var ganska jämn med fördel Stuvsta. 1-0 kommer i 45 min i ett läge där vi tappar positionerna i ett för övrigt felfritt försvarsspel av backlinjen Tyra, Linn H, My F2007:1, Linn Å och Nike F2007:1. Mentalt jobbigt precis före halvlek naturligtvis. Dessförinnan hade motståndarna endast en riktigt farlig målchans där Stina, som fick dra på sig gamla målvaktshandskarna ikväll, på något sätt lyckas slänga sig bakåt längs marken och fiska in bollen med en hand. Skickligt. Övriga försök motades effektivt bort. Framåt var India och Filippa närmst i sina djupledslöpningar men det stannar vid ett par halvchanser.

2-0 kommer olyckligt efter en bra inledning från vår sida i andra i en omställning där vi inte är med och rensar undan efter att vår målvakt tvingats lämna en retur i samband med ett individuellt genombrott och avslut på vänsterkanten. Omedelbar reducering till 2-1 efter hög och aggressiv press. Målgörare Isabelle F2007:1. Kontakt igen!

Ett par minuter efter målet friar eller missar domaren en uppenbar straff tycker nog både vi och motståndarnas ledare när en Stuvstaspelare tar bollen med handen i eget straffområde. Istället utökar motståndarna till 3-1 genom en otagbar stolpe in efter en skicklig uppvisning i både bollkontroll och dribblingsteknik utanför vårt straffområd.

Sen chansar vi lite i goda försök att komma ikapp och är nära att få till det. Främst genom Clara F2007:1 som tvingar motståndarnas duktiga målvakt till en klassräddning med ett välplacerat skott i straffområdet och genom Linnea F17 som i en tilltrasslad situation i duell med motståndarnas målvakt i målgården sånär lyckas få in bollen. Våra anfallsförsök öppnar samtidigt upp för motståndarna som får in ytterligare två mål sista 5 minuterna i situationer där vi inte riktigt orkar ställa om och få ordning på vårt försvar.

Tack alla för härlig inställning, bra match och fina fotbollsprestationer! Vi fortsätter att kämpa på och hoppas kunna bryta den poänglösa inledningen av SSD1.